Cel puţin patru persoane au murit într-un atac în estul Libiei

Cel puţin patru persoane au murit joi, după ce au fost împuşcate într-un atac comis la un punct de verificare amplasat de autorităţi în partea de est a Libiei, între oraşele Zliten şi Khoms, a transmis un oficial local citat de Reuters.

212 afișări
Imaginea articolului Cel puţin patru persoane au murit într-un atac în estul Libiei

Cel puţin patru persoane au murit într-un atac în estul Libiei

Atacul a fost comis pe drumul care leagă capitala Tripoli de oraşul port Misrata, a declarat Miftah Hamadi, primarul oraşului Zliten.

Autorităţile bănuiesc că militanţii islamişti sunt responsabili pentru atac. Printre persoanele ucise se numără şi personalul de securitate de la punctul de verificare.

Atacurile comise de către organizaţia teroristă Stat Islamic sunt frecvente în Libia, mai ales începând cu anul 2011 când preşedintele Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere cu ajutorul NATO, declanşând o criză poltică.

Autorităţile din Libia au fost de acord să lucreze împreună cu ONU pentru organizarea alegerilor în data de 10 decembrie, în speranţa că ţara va fi reunificată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici