Cel puţin şapte morţi, în urma cutremurului de 6,6 grade din sudul Filipinelor

Cel puţin şapte persoane au decedat, iar alte câteva zeci au fost rănite, în urma seismului cu magnitudinea de 6,6 grade care s-a produs marţi pe insula Mindanao din sudul Filipinelor, informează postul Channel News Asia.

199 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi, în urma cutremurului de 6,6 grade din sudul Filipinelor

Cel puţin şapte morţi, în urma cutremurului de 6,6 grade din sudul Filipinelor

Seismul s-a produs marţi dimineaţă, având epicentrul la 8 de kilometri vest de Dolo şi la 88 de kilometri sud-vest de Davao, al treilea cel mai populat oraş din Filipine.

Mişcările telurice au durat până la un minut în unele zone, provocând avarierea unor clădiri deja afectate de un alt cutremur major, produs în urmă cu doar câteva săptămâni.

Printre morţi se numără şi un adolescent care şi-a pierdut viaţa după ce un zid a căzut peste el în timp ce încerca să iasă dintr-o şcoală din oraşul Magsaysay.

Cel puţin 50 de persoane au fost rănite în urma căderii de fragmente din clădiri, inclusiv mai mulţi elevi şi profesori care au fost răniţi în urma prăbuşirii unei şcoli.

Primarul oraşului Tulunan a declarat că sediul primăriei din localitate a fost grav avariat, iar autorităţile au primit informaţii că numeroase persoane au fost rănite.

Institutul american de Geofizică (USGS) a transmis că seismul a fost urmat de numeroase replici, inclusiv una cu magnitudinea de 5,8 grade.

Taguri:
filipine,
cutremur,
seism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici