Cel puţin şapte morţi în urma unei explozii la o uzină din provincia Jiangsu din China. Este al doilea incident de acest tip din ultima lună

Cel puţin şapte persoane au murit duminică în urma unei explozii la o uzină din provincia Jiangsu din China, au declarat autorităţile, în cea de-a doua explozie fatala din această lună, când Beijingul va incepe o campanie naţională de inspecţie a siguranţei industriale, relatează Reuters.

170 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi în urma unei explozii la o uzină din provincia Jiangsu din China. Este al doilea incident de acest tip din ultima lună

Cel puţin şapte morţi în urma unei explozii la o uzină din provincia Jiangsu din China. Foto: Chinanews.com

Explozia a fost provocată de un container de fier vechi care a explodat în curtea exterioară a unei fabrici de turnare a metalelor într-o zonă din apropierea oraşului Kunshan, cauzând un incendiu, a anunţat guvernul local pe contul său oficial de Weibo, duminică.

„Cauza incidentului se află în curs de investigare", a spus acesta. Cinci persoane au fost, de asemenea, rănite, unul grav, în explozie.

Beijingul a anuntat săptămâna trecută că va lansa o campanie de inspecţie la nivel naţional, pe o perioada de o lună, în uzine de produse chimice periculoase, mine, transporturi şi siguranţă în caz de incendii, adăugând ca autorităţile trebuie să înveţe din dezastrul de luna trecută din Yancheng când în urma unei explozii similare au murit 78 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici