Cel puţin şase persoane au murit în Afganistan într-un protest împotriva corupţiei din sistemul de distribuire a alimentelor

  • Cel puţin şase persoane au murit în Afganistan după o confruntare între protestatari şi poliţie.
  • Mai multe sute de oameni au desfăşurat proteste în zona de Vest a ţării după ce conform acestora mâncarea a fost distribuită fraudulos.
  • Patru civili şi doi poliţişti au murit în incidente, potrivit Ministrului de Interne, Tariq Arian.
225 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase persoane au murit în Afganistan într-un protest împotriva corupţiei din sistemul de distribuire a alimentelor

Sursă foto: Profimedia

Gaulzaman Nayeb, parlamentar ce reprezintă regiunea Ghor, a spus că "şapte" persoane au fost ucise şi mai multe zeci au fost rănite în timpul protestului.

Protestul ar fi izbuncnit după ce la centrele de distribuire a alimentelor ar fi avut prioritate cei cu relaţii politice.

"Poliţia a deschis focul după ce în jur de 300 de persoane au aruncat cu pietre şi au încercat să intre casa guvernatorului", a precizat Mohammad Arif Aber, purtător de cuvânt al guvernatorului din Ghor.

Purtătorul de cuvânt a negat faptul că a existat o distribuire a alimentelor greşită.

Printre victime s-ar afla şi prezentator radio care se afla la un magazin din aproprierea locuiţei sale şi a fost lovit în cap de un glonţ, a precizat directorul Centrului de Jurnalism din Afganistan.

Comisia Independentă pentru Drepturile Omunului din Afganistan analizează informările îngrijorătoare poliţia a tras în protestatari, a precizat preşedinta instituţiei Shahazad Akbar.

"Avem numeroase plângeri de la oameni că cei ce primesc ajutorul limitat nu sunt persoanele ce au cea mai mare nevoie ci cei cu relaţii la autorităţile locale", a precizase Akbar într-un interviu la Reuters la începutul săptămânii.

Mai multe grupurile pentru drepturile omului cer o investigaţie independentă a incidentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici