Cel puţin şase răniţi după ce reactorul unui avion a luat foc pe un aeroport din Paris

Cel puţin şase persoane au fost rănite după ce un reactor al unui avion Airbus A320 al companiei spaniole Vueling a luat foc pe aeroportul parizian Orly.

15 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase răniţi după ce reactorul unui avion a luat foc pe un aeroport din Paris

Cel puţin şase răniţi după ce reactorul unui avion a luat foc pe un aeroport din Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reactorul unui avion Airbus A320, aparţinând companiei spaniole low-cost Vueling, care trebuia să facă miercuri legătura între Paris şi oraşul Alicante (Spania), a luat foc înainte de decolarea de pe aeroportul parizian Orly, iar şase pasageri au fost răniţi uşor în timpul evacuării.

Potrivit unei surse aeroportuare, care a precizat că era vorba despre "izbucnirea unui mic incendiu la unul dintre reactoare", focul a fost stins foarte repede, după declanşarea alertei la ora 10.35 (11.35 ora României).

Potrivit unui pasager de la bordul avionului, un fum negru a început să iasă de la unul din reactoare în timp ce avionul se pregătea să decoleze de pe pista aeroportului.

"Pompierii au sosit în mai puţin de două minute, un steward a deschis uşile, a declanşat deschiderea toboganelor şi o stewardesă a strigat în limba spaniolă să evacuăm avionul", a precizat pasagerul.

Potrivit acestuia, cei şase pasageri au fost uşor răniţi în timpul evacuării, unul la gleznă şi mai mulţi au suferit contuzii foarte uşoare.

Pasagerii au fost îndrumaţi către unul din terminale unde li s-a servit masa şi se pregătesc să-şi recupereze bagajele.

Un avion al companiei spaniole Iberia, acţionar al Vueling, este aşteptat după-amiază de la Barcelona pentru a-i prelua pe pasageri şi a-i transporta la Alicante, a menţionat pasagerul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici