Cel puţin trei morţi în urma unei explozii dintr-o mină ilegală de aur din Columbia

Cel puţin trei mineri au murit luni într-o explozie accidentală survenită într-o mină de aur ilegală din nord-vestul Columbiei, a anunţat institutul de geologie şi mine.

82 afișări

"Nu ştim câte persoane lucrau în momentul (accidentului) însă moartea a trei mineri este confirmată", a declarat un purtător de cuvânt al institutului.

Mina se află în Puerto Berrios (regiunea Antioquia) şi are "caracter ilegal", a adăugat purtătorul de cuvânt.

O echipă de salvare s-a deplasat la faţa locului pentru a scoate corpurile minerilor morţi şi a determina cauza accidentului.

Conform primelor constatări "o lipsă de oxigen şi prezenţa dioxidului de carbon au provocat explozia", conform purtătorului de cuvânt al institutului de geologie şi mine.

În 2011, peste 45 de mineri au murit în Columbia în accidente provocate de obicei de prăbuşirea galeriilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici