Cele două Corei au convenit să retragă armamentul din zona localităţii de frontieră Panmunjom

Autorităţile de Phenian şi Seul au convenit luni să elimine armamentul şi posturile de pază din zona Panmunjom, localitate aflată la frontiera între cele două Corei, şi unde în trecut s-au desfăşurat o serie de interacţiuni diplomatice, dar şi incidente armate, informează site-ul postului BBC News

498 afișări
Imaginea articolului Cele două Corei au convenit să retragă armamentul din zona localităţii de frontieră Panmunjom

Cele două Corei au convenit să retragă armamentul din zona localităţii de frontieră Panmunjom

Scopul acestei acţiuni este acela de a diminua tensiunile între cele două Corei.

Cunoscută drept Zona Comună de Securitate (JSA), Panmunjom este singurul loc din zona frontierei în care trupele celor două Corei stau faţă în faţă, la distanţă de doar câţiva metri.

"Cele două Corei şi UNC (Comandamentul Organizaţiei Naţiunilor Unite, n.red.) au convenit să ia măsura retragerii armamentului şi posturilor militare din JSA pe 25 octombrie, iar în următoarele două zile, cele trei părţi vor efectua o verificare comună", a anunţat Ministerul Apărării de la Seul.

Totodată, cele trei părţi au confirmat finalizarea operaţiunilor de deminare în câteva zone de frontieră, în urma cărora aproximativ 800.000 de mine au fost neutralizate.

Întrevederea de luni a fost cea de-a doua întâlnire a comisiei trilaterale JSA, formată din reprezentanţi ai celor două Corei şi Comandamentului ONU.

Liderii celor două Corei s-au întâlnit anul acesta de două ori în localitatea Panmunjom.

În această zonă însă s-au petrecut şi câteva incidente armate. În luna decembrie, un militar nord-coreean a dezertat şi a fost grav rănit de proprii săi conaţionali în momentul în care a traversat frontiera pentru a fugi în Coreea de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici