Cele mai mari companii petroliere poloneze fuzionează

Cea mai mare companie petrolieră din Polonia, PKN Orlen şi Grupa Lotos, numărul doi în clasament, au anunţat că vor fuziona, după deciziile de joi ale consiliilor de administraţie, care au aprobat planul, scrie Reuters.

1465 afișări
Imaginea articolului Cele mai mari companii petroliere poloneze fuzionează

Ambele rafinării sunt controlate de stat, iar fuziunea face parte dintr-un plan mai amplu al partidului polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) de a spori controlul asupra economiei şi de a construi mari companii naţionale pentru a concura mai bine cu jucătorii globali.

Acţionarii Grupa Lotos vor primi 1,075 de acţiuni ale PKN Orlen pentru fiecare acţiune Lotos, au precizat joi companiile în declaraţii.

Pentru ca fuziunea să intre în vigoare, acţionarii celor două grupuri petroliere trebuie să aprobe schimbul de acţiuni. Acţionarii care deţin cel puţin 80% din acţiunile Lotos trebuie să susţină termenii fuziunii pentru a o aproba.

Trezoreria de stat a Poloniei controlează 53,2% din acţiunile Lotos şi 27,5% din Orlen şi intenţionează să ajungă la o participaţie de 35,7% după fuziune, a declarat PKN într-o prezentare.

Adunările generale ale acţionarilor sunt aşteptate să aibă loc în iulie, în timp ce fuziunea ar trebui să fie înregistrată şi finalizată în august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici