Cele mai periculoase ţări din lume - GALERIE FOTO

Somalia, Irakul şi Sudanul sunt ţările unde nivelul violenţelor faţă de minorităţile etnice este foarte îngrijorător, potrivit unui clasament întocmit de organizaţia Minority Rights Group (MRG) şi publicat joi.

467 afișări
Imaginea articolului Cele mai periculoase ţări din lume - GALERIE FOTO

În lume există 20 de ţări unde minorităţile sunt cel mai vulnerabile, jumătate dintre acestea sunt ţări africane, cinci sunt din Orientul Mijlociu şi alte cinci ţări din Asia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Clasamentul realizat de MRG stabileşte care sunt ţările unde minorităţile etnice sunt vizate de riscul de genocid, masacru sau reprimări violente.

Primele cinci clasate sunt la fel ca în 2008 Somalia, Irak, Sudan, Afganistan şi Myanmar.

"În fiecare dintre aceste ţări violenţa generalizată şi sistematică împotriva minorităţilor este continuă", potrivit MRG.

În lume există 20 de ţări unde minorităţile sunt cel mai vulnerabile, jumătate dintre acestea sunt ţări africane, cinci sunt din Orientul Mijlociu şi alte cinci ţări din Asia.

Între ţările unde situaţia minorităţilor s-a degradat odată cu trecerea anilor se numără Georgia, Niger, Zimbabwe, Guineea, Kenya, Eritreea şi Yemen.

În ţările expuse cel mai mult riscului, în special în Afganistan, Pakistan, Irak şi Somalia, populaţia se confruntă, potrivit MRG, cu "o ameninţare combinată" a grupărilor de opoziţie armate, a forţelor armate naţionale şi internaţionale şi a luptei pentru putere organizate pe criterii etnice şi de intoleranţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici