Celebrul naţionalist rus Igor Manguşev, împuşcat în cap, a murit în Ucraina

Celebrul căpitan al armatei ruse şi mercenar Igor Manguşev a murit în spital, la câteva zile după ce a fost împuşcat în cap de la mică distanţă în Ucraina ocupată, au declarat prietenii săi, citaţi de BBC.

927 afișări
Imaginea articolului Celebrul naţionalist rus Igor Manguşev, împuşcat în cap, a murit în Ucraina

Celebrul naţionalist rus Igor Manguşev, împuşcat în cap, a murit în Ucraina

Soţia lui Manguşev, Tatiana, a descris uciderea acestuia ca fiind o execuţie.

El a comandat o unitate antidronă în Luhanskul ocupat, dar fusese, de asemenea, unul dintre fondatorii unui grup de mercenari care a luptat împotriva forţelor ucrainene în 2014.

El a urcat pe o scenă vara trecută ţinând în mână craniul unui om. Într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare în august, Manguşev a fost filmat spunând că craniul aparţinea unui luptător ucrainean ucis în timp ce apăra combinatul siderurgic Azovstal din portul Mariupol din sudul ţării.

Naţionalist extremist, Manguşev a declarat că Rusia nu se află în război cu oamenii, ci cu ideea că Ucraina este un "stat antirus" şi că nu contează câţi ucraineni au murit.

Manguşev a ieşit dintr-o mişcare neonazistă pentru a co-funda grupul de mercenari privaţi Yenot.

Ulterior, se ştie că a colaborat cu Evgheni Prigojin, şeful grupul Wagner, în calitate de strateg politic.

Rapoartele ruseşti spun că a fost împuşcat de la mică distanţă cu un glonţ de 9 mm tras în cap. Autorităţile ruse investighează şi nu au spus nimic până acum despre circumstanţe.

Se pare că glonţul i-ar fi rămas în creier. Înainte de a muri, imaginile îl arătau întins pe un pat de spital.

Un alt naţionalist rus extremist, Pavel Gubarev, a declarat că toată lumea ştia cine se află în spatele împuşcăturilor şi a observat că Prigojin a devenit pentru moment tăcut.

Războiul de 11 luni din Ucraina a energizat lumea obscură a extremiştilor din Rusia şi a stârnit rivalităţi între ei.

După atac, expertul Mark Galeotti a declarat că este un semn că Rusia alunecă spre aspecte din anii 1990, "când crima era o tactică de afaceri, iar liniile de demarcaţie dintre politică, afaceri, crimă şi război se şterg”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
naţionalist,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici