„Centaurus”: virusologii îşi exprimă îngrijorarea faţă de noua subvariantă Covid

Varianta Omicron BA.2.75 a fost detectată în India, Marea Britanie, SUA, Australia, Germania şi Canada.

4350 afișări
Imaginea articolului „Centaurus”: virusologii îşi exprimă îngrijorarea faţă de noua subvariantă Covid

„Centaurus”: virologii îşi exprimă îngrijorarea faţă de noua subvarianţă Covid

Virusologii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la apariţia unei alte variante Omicron care se răspândeşte rapid, una care câştigă rapid teren în India şi a ajuns deja în Marea Britanie.

Varianta BA.2.75 – supranumită „Centaurus” – a fost detectată pentru prima dată în India la începutul lunii mai. Aici, cazurile au crescut de atunci abrupt – şi aparent mai rapid decât cele ale variantei extrem de transmisibile BA.5 , care este prezentă şi în India şi înlocuieşte rapid varianta BA.2 dominantă anterior în multe ţări, transmite The Guardian

De atunci, cazurile de BA.2.75 au fost detectate şi în alte 10 ţări, inclusiv Marea Britanie, SUA, Australia, Germania şi Canada.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a desemnat-o „variantă aflată în monitorizare” la 7 iulie, ceea ce înseamnă că există unele indicii că ar putea fi mai transmisibilă, dar dovezile sunt slabe. 

De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează îndeaproape noua variantă, deşi omul de ştiinţă  Dr. Soumya Swaminathan  a spus că nu există încă suficiente mostre pentru a evalua severitatea acesteia.

„Nu sunt atât mutaţiile exacte, ci mai mult numărul/combinaţia”, a spus dr. Tom Peacock, virusolog la Imperial College London, care a fost primul care a identificat Omicron ca o potenţială îngrijorare în noiembrie 2021. „Este greu de prezis efectul atâtor mutaţii care apar împreună”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici