CEO-ul Ryanair, reacţie dură după deturnarea avionului companiei pe care o conduce: „Piraterie sponsorizată de stat”

CEO-ul Ryanair, Michael O'Leary, a afirmat luni că decizia autorităţilor din Belarus de a deturna un avion care zboară peste teritoriul său pentru a aresta un jurnalist disident constituie „piraterie sponsorizată de stat”.

981 afișări
Imaginea articolului CEO-ul Ryanair, reacţie dură după deturnarea avionului companiei pe care o conduce: „Piraterie sponsorizată de stat”

CEO-ul Ryanair, despre deturnarea avionului: „Piraterie sponsorizată de stat”

Belarusul a ordonat duminică armatei sale să trimită un avion de luptă pentru a forţa un avion Ryanair să schimbe cursul şi să aterizeze în capitala sa, invocând o potenţială ameninţare la adresa securităţii la bord. Presa de stat din Belarus a precizat că preşedintele Alexander Lukashenko a dat personal ordinul.

După aterizarea zborului la Minsk, jurnalistul disident Roman Protasevici a fost arestat.

Uniunea Europeană a cerut eliberarea sa imediată şi a declarat că va discuta măsurile adecvate de întreprins.

CEO-ul Ryanair, Michael O'Leary, a numit acţiunea Belarusului „piraterie sponsorizată de stat”.

"Acesta a fost un caz de deturnare sponsorizată de stat ... piraterie sponsorizată de stat", a declarat CEO Ryanair.

El a spus că este de părere că agenţii KGB din Belarus se aflau la bordul avionului ce zbura pe ruta Atena - Vilnius.

El a mai spus că incidentul este probabil primul de acest gen întâmpinat de o companie aeriană europeană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici