Cercetător canadian din domeniul nuclear dispărut "fără urmă"

Un cercetător canadian din domeniul nuclear a dispărut de peste o lunã, "fără a lăsa absolut nici o urmă", a anunţat poliţia, citată de Fox News, în pagina electronică.

21 afișări

Dispariţia cercetătorului canadian din domeniul nuclear, Lachlan Cranswick, a fost anunţată la jumătatea lunii ianuarie.

Lachlan Cranswick, în vârstă de 41 de ani, fizician la complexul nuclear Chalk River Laboratories din Ottawa, a fost văzut ultima oară la 18 ianuarie când şi-a încheiat activitatea la serviciu şi s-a urcat într-un autobuz pentru a se îndrepta spre oraşul Deep River, de unde este originar, situat în apropiere de Ottawa. Ulterior, în cursul zilei, posibil dimineaţa, Cranswick a dus gunoiul, iar bărbatul, catalogat drept un singuratic meticulos, nu a mai fost văzut de atunci.

Potrivit Fox News, poliţistul Darin Faris, care realizează ancheta, a precizat că prietenii lui Cranswick au anunţat poliţia la şase zile de la dispariţia sa, iar căutările efectuate de-a lungul a 15 kilometri pe malul râului Ottawa nu au dat rezultate. Bărbatul nu a fost găsit nici cu ajutorul elicopterelor, câinilor special antrenaţi şi a civililor implicaţi în operaţiunea de căutare.

Faris a afirmat că anchetatorii nu au motive să creadă că Cranswick a fost victima unei crime.

"Nu este ca şi cum ar fi un proiectant de reactoare sau că ar şti să le folosească", a declarat Faris pentru FoxNews.com. "Nu este o persoană căreia dacă i-ai pune la dispoziţie uraniu îmbogăţit, ar putea fabrica o bombă. Nu este genul acesta de persoană", a adăugat el.

Faris vehiculează varianta în care Cranswick să se fi pierdut sau să fi căzut pe gheaţa formată pe râul Ottawa. De asemenea, ar fi putut fi atacat de lupi sau urşi, însă anchetatorii nu au găsit dovezi pentru a sprijini aceste teorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici