Cercetător: Rusia ar fi folosit pentru prima dată racheta hipersonică Zircon în Ucraina

O analiză preliminară a concluzionat că Rusia ar fi lovit săptămâna trecută Kievul cu racheta hipersonică Zircon, prima utilizare a acesteia în războiul din Ucraina, a declarat luni şeful unui institut de cercetare din Kiev, scrie Reuters.

9933 afișări
Imaginea articolului Cercetător: Rusia ar fi folosit pentru prima dată racheta hipersonică Zircon în Ucraina

Oleksandr Ruvin, directorul Institutului de cercetare ştiinţifică şi criminalistică de la Kiev, a scris pe canalul său Telegram că institutul său a finalizat o analiză preliminară a fragmentelor de rachetă provenite din atacul rusesc din 7 februarie.

„Vedem elemente care sunt caracteristice rachetei 3M22 Zircon. Piese şi fragmente ale motorului şi ale mecanismelor de direcţie au marcaje specifice”, a scris el.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat informaţiile.

Racheta Zircon are o rază de acţiune de 1.000 km şi se deplasează cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, potrivit Rusiei.

Moscova anunţase că a finalizat testarea rachetei Zircon în iunie 2022, iar preşedintele rus Vladimir Putin a descris-o ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de armament fără rival.

Dacă se confirmă utilizarea sa în Ucraina, arma ar putea reprezenta o provocare suplimentară pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici