Ceremonia de învestitură a lui Obama va avea popularitatea unui festival Woodstock (Video)

Ceremonia de învestitură a lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al SUA va atrage participanţi din toată lumea, situându-se între popularitatea unui festival Woodstock şi un discurs al lui Martin Luther King Jr. din 1963, comentează Wall Street Journal.

32 afișări
Imaginea articolului Ceremonia de învestitură a lui Obama va avea popularitatea unui festival Woodstock (Video)

Ceremonia de învestitură a lui Obama va avea popularitatea unui festival Woodstock (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul prezintă interes pentru toate categoriile sociale, de la activişti pe Internet la vedete de la Hollywood, printre care Oprah Winfrey, Spike Lee şi Melissa Etheridge.

Numeroşi susţinători celebri ai lui Obama au fost nevoiţi să nu se exprime public în timpul campaniei, din cauza atacurilor lui John McCain.

Membrii echipei lui Obama sunt însă ocupaţi cu formarea echipei administrative şi abia începe formarea unui Comitet de Învestitură la Preşedinţie, condus de Emmet Beliveau, responsabil cu tot ceea ce ţine de selectarea locaţiilor pentru balurile oficiale sau de participanţii la parada care se va desfăşura pe Pennsylvaia Avenue.

Numeroase companii de organizare de evenimente sunt într-o adevărată competiţie, în vederea obţinerii atenţiei echipei lui Barack Obama cu acest prilej.

Printre cei mai hotărâţi, Tresa Sanders, reprezentantul lui Mary J. Blige, al rapperului Common şi altor personalităţi, a declarat că a ţinut legătura cu echipa lui Obama în speranţa că artiştii pe care îi reprezintă vor oferi un spectacol cu acest prilej.

În Hawaii, statul în care a copilărit Obama, evenimentul va fi organizat la Mandarin Oriental Hotel, unde ar putea fi prezentă Amber Ettinger, cunoscută drept "Obama Girl", al cărei single "I Got a Crush on Obama" (M-am îndrăgostit de Obama), s-a bucurat de un mare succes pe Internet.

În pofida ratei mici de popularitate a lui George W. Bush, asociaţia texană Black Tie & Boots va organiza un bal pentru care au fost vândute aproximativ 9.500 de bilete în valoare de circa 200 de dolari, care va avea loc la Gaylord National Resort Hotel.

Discursul "I have a dream" al lui Martin Luther King Jr., din 1963.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici