Ceremonie de comemorare în Italia, la doi ani de la naufragiul navei Costa Concordia

Câteva zeci de supravieţuitori ai naufragiului Costa Concordia, soldat cu 32 de morţi, în urmă cu doi ani, au participat luni la o scurtă ceremonie la Grosseto, în Toscana, pentru comemorarea acestei tragedii.

272 afișări
Imaginea articolului Ceremonie de comemorare în Italia, la doi ani de la naufragiul navei Costa Concordia

Ceremonie de comemorare în Italia, la doi ani de la naufragiul navei Costa Concordia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ei s-au reunit în faţa tribunalului unde are loc procesul împotriva fostului comandant al navei Concordia, Francesco Schettino, apoi au respectat un minut de reculegere în picioare, alături de avocaţi şi magistraţi.

O audiere în procesul lui Francesco Schettino, urmărit pentru omucidere multiplă din culpă, pentru abandonarea navei şi pagube provocate mediului, ar fi trebuit să aibă loc luni dar din cauza unei greve naţionale a avocaţilor, la care participă şi echipa sa de apărare, audierea a fost amânată pentru 27 ianuarie.

Fostul căpitan al navei naufragiate, absent de la audiere, a transmis într-un comunicat "condoleanţe profunde" la adresa familiilor victimelor. "Mă asociez minutului de reculegere din cadrul comemorării, care reînvie durerea de neuitat pentru noi toţi", a adăugat el.

Alte ceremonii sunt prevăzute pentru această zi pe insula Giglio, unde s-a produs accidentul, în special o slujbă în cursul dimineţii, un marş cu făclii în cursul serii şi declanşarea sirenelor vapoarelor la ora naufragiului, 21.45.

În noaptea de 13 ianuarie 2012, Costa Concordia, care naviga prea aproape de coastă, a lovit o stâncă şi a eşuat la câteva zeci de metri de insula Giglio având la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de turişti.

Acest accident s-a soldat cu 32 de morţi dar cadavrul uneia dintre victime nu a fost găsit.

În urmă cu trei zile, experţii au confirmat că pachebotul ar urma să fie pus pe linia de plutire şi să părăsească insula în iunie, la doi ani şi jumătate după naufragiu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici