Ceremonie privată în memoria lui Steve Jobs, la Universitatea Stanford

Mai multe personalităţi din Silicon Valley au participat duminică, la Universitatea Stanford din Palo Alto, la sud de San Francisco, la o ceremonie privată dedicată memoriei lui Steve Jobs, cofondatorul grupului Apple.

171 afișări
Imaginea articolului Ceremonie privată în memoria lui Steve Jobs, la Universitatea Stanford

Ceremonie privată în memoria lui Steve Jobs, la Universitatea Stanford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membri ai personalului de securitate ai societăţii informatice şi universităţii, dar şi poliţişti locali, au permis doar accesul persoanelor care aveau invitaţie la eveniment, a constatat un jurnalist AFP. Apple a avertizat că această ceremonie va fi privată, accesul presei fiind strict interzis.

Deţinătorii de invitaţii, care au fost trimise de Emerson, o asociaţie de caritate fondată de văduva lui Jobs, Laurene Powell Jobs, au fost îndrumaţi spre capela universităţii. Accesul de la clădirea religioasă la muzeul în care a continuat ceremonia, duminică seara, s-a făcut pe o alee plină de lumânări.

Automobile şi maşini cu tracţiune integrală de culoare neagră au parcat la intrarea în capelă, situată în centrul campusului, în timp ce gărzi de corp îi îndepărtau pe trecătorii curioşi sau pe cei care încercau să fotografieze invitaţii, îmbrăcaţi sobru.

Unii dintre ei au intrat în capelă, cu o capacitate de peste 1.000 de persoane, printr-o intrare laterală foarte bine păzită.

Steve Jobs, decedat la vârsta de 56 de ani, după o luptă împotriva cancerului care a durat mai mulţi ani.

Guvernatorul Californiei Jerry Brown a anunţat sâmbătă că a doua zi, 16 octombrie, va fi proclamată "Ziua Steve Jobs" în întreg statul. Directorul Apple era un "vizionar californian unic în felul său şi era normal să marcăm această zi în onoarea vieţii şi realizărilor sale", a precizat el, într-un comunicat.

O altă ceremonie, destinată angajaţilor firmei Apple, urmează să fie organizată miercuri în amfiteatrul companiei cu sediul la Cupertino, tot în Silicon Valley.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici