Cererea lui Băsescu privind menţinerea cetăţeniei în statul vecin, R. Moldova, a fost respinsă. Ce cale de atac mai există/ UPDATE: Reacţia fostului preşedinte român

Judecătoria din Chişinău a respins, luni, cererea fostului preşedinte al României Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova semnat de Igor Dodon, relatează Unimedia şi Deschide.md.

14340 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Băsescu privind menţinerea cetăţeniei în statul vecin, R. Moldova, a fost respinsă. Ce cale de atac mai există/ UPDATE: Reacţia fostului preşedinte român

Cererea lui Băsescu privind menţinerea cetăţeniei în statul vecin, R. Moldova, a fost respinsă. Ce cale de atac are fostul preşedinte român

Traian Băsescu poate ataca decizia în termen de 30 de zile.

Avocatul lui Băsescu susţine că decizia de retragere a cetăţeniei a fost una politică.

Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, acesta a semnatul decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu.

Băsescu, despre respingerea cererii privind cetăţenia: Voi ataca decizia Judecătoriei din Chişinău

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că va ataca decizia Judecătoriei din Chişinău prin care a fost respinsă cererea sa de anulare decretului de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova semnat de Igor Dodon.

”Voi ataca decizia Judecătoriei din Chişinău. Discut cu avocatul depunerea apelului tot azi (luni-n.r.)”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă va ataca decizia instanţei de la Chişinău.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici