Cetăţean german, deţinut în Turcia pentru implicare în tentativa de lovitură de stat

O femeie de naţionalitate germană se află în detenţie în Turcia sub acuzaţia de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, afirmă surse citate de publicaţia Süddeutsche Zeitung şi de posturile WDR şi NDR.

3179 afișări
Imaginea articolului Cetăţean german, deţinut în Turcia pentru implicare în tentativa de lovitură de stat

Cetăţean german, deţinut în Turcia pentru implicare în tentativa de lovitură de stat

Femeia este acuzată de legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gülen, adversarul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan acuzat că a organizat tentativa de lovitură de stat.

Surse guvernamentale citate de postul ARD au confirmat informaţia.

Ambasada Germaniei din Ankara ţine legătura cu familia suspectei aflate în detenţie şi încearcă să afle clarificări.

Formaţiunea germană Die Linke (de opoziţie) i-a cerut cancelarului Angela Merkel să ia imediat legătura cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan pentru a obţine eliberarea cetăţeanului german.

Circa 60.000 de persoane au fost arestate sau destituite din funcţii în cadrul măsurilor de reprimare luate de Administraţia Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat din Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici