Cetăţeanul ruandez care a provocat incendiul de la catedrala din Nantes a anunţat autorităţile că a ucis un preot catolic

Un cetăţean ruandez acuzat că a provocat incendiul care a devastat catedrala din oraşul francez Nantes anul trecut a ucis un preot catolic, a anunţat ministrul francez de Interne pe Twitter.

2589 afișări
Imaginea articolului Cetăţeanul ruandez care a provocat incendiul de la catedrala din Nantes a anunţat autorităţile că a ucis un preot catolic

Cetăţeanul ruandez care a dat foc catedralei din Nantes a anunţat autorităţile că a ucis un preotul catolic

„Acordăm tot sprijinul nostru pentru catolicii din ţara, după uciderea tragică a unui preot din regiunea Vendée”, a scris ministrul francez de interne Gérald Darmanin pe Twitter, spunând că se îndreaptă spre faţa locului.

O sursă apropiată anchetei, a declarat pentru presa franceză că suspectul s-a autodenunţat la sediul poliţiei din oraşul Mortagne-sur-Sevre. Bărbatul era deja sub control judiciar după incendiului de la catedrala din Nantes ce a avut loc în iulie 2020.

Bărbatul, cetăţean ruandez numit Emmanuel A., a mărturisit că a fost în spatele incendiului de la catedrala gotică din Nantes. El fusese iniţial arestat înainte de a fi eliberat sub control judiciar.

Liderul francez de extremă dreaptă Marine Le Pen a încercat să profite de incident, acuzând guvernul că nu i-a măsuri împotriva migraţiei.

„În Franţa poţi fi un migrant ilegal, dai foc unei catedrale, nu eşti expulzat şi apoi recidivezi şi omori un preot", a declarat Marine Le Pen.

Gérald Darmanin a acuzat-o că „a făcut o polemică fără să cunoască faptele”, spunând că bărbatul nu poate fi expulzat din Franţa atâta timp cât era sub control judiciar.

Franţa urmează să aibă alegeri prezidenţiale în prima parte a anului 2022. Imigraţia va fi o problemă majoră în lupta dintre Le Pen şi Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici