Cetăţenie rusă pentru separatiştii din Ucraina. Două ţări condamnă DECRETUL lui Putin

Germania şi Ucraina condamnă decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a aproba simplificarea procedurilor de acordare a cetăţeniei ruse persoanelor care locuiesc în zone separatiste din estul Ucrainei, a declarat Ministerul german de Externe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1275 afișări
Imaginea articolului Cetăţenie rusă pentru separatiştii din Ucraina. Două ţări condamnă DECRETUL lui Putin

Cetăţenie rusă pentru separatiştii din Ucraina. Două ţări condamnă DECRETUL lui Putin

"Anunţul făcut de Rusia contravine spiritului şi obiectivelor acordurilor de la Minsk. Acesta este opusul măsurilor necesare pentru detensionare", a afirmat Ministerul pe Twitter, adăugând că regiunea afectată este parte din teritoriul ucrainean.

Vladimir Putin a declarat că nu este nimic greşit în acordarea paşapoartelor către rezidenţii din Ucraina de est.

Preşedintele rus Vladimir Putin a simplificat miercuri, printr-un decret, acordarea cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk. Solicitanţii vor putea primi paşaport ruse ″în termen de trei luni″⁣ de la depunerea cererii.

Rebelii separatişti din regiunile Doneţk şi Lugansk se află în conflict cu autorităţile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniţi de Moscova, însă Kievul a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să recâştige controlul asupra acestor teritorii.

Ucraina este afectată de cinci ani de un război cu separatiştii proruşi soldat cu aproape 13.000 de morţi, un bilanţ care continuă să crească. Rusia, care a anexat la începutul anului 2014 peninsula ucraineană Crimeea, este acuzată de Kiev şi ţările occidentale că acordă sprijin militar separatiştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici