Charles al III-lea a inspectat trupele ucrainene, la fel cum bunicul său a inspectat trupele franceze acum 83 ani

Regele Marii Britanii Charles al III-lea a vizitat trupele ucrainene antrenate în Wiltshire, în sud-vestul Angliei, înainte ca acestea să se îmbarcheze şi să pornească la luptă împotriva Rusiei putiniste.

3544 afișări
Imaginea articolului Charles al III-lea a inspectat trupele ucrainene, la fel cum bunicul său a inspectat trupele franceze acum 83 ani

Sursa Foto - Sursa Foto - Lord Lexden/APF

Pe lângă recruţi, monarhul s-a întâlnit cu instructori dintr-o varietate de naţiuni, inclusiv din Noua Zeelandă, Australia, Canada, Lituania, Norvegia, Danemarca, Ţările de Jos, Suedia şi Finlanda.

Regele a fost însoţit de generalul Sir Patrick Sanders, şeful Statului Major, transmite The Guardian

Este primul monarh britanic de sex masculin care inspectează forţele militare după mai bine de şapte decenii.

Acum 83 ani, în anul 1940, bunicul său, regele George al VI-lea, inspecta trupele franceze înainte de a porni la luptă împotriva Germaniei Hitlerliste şi campania de eliberare a Franţei. Regele inspectase, de asemenea, şi trupele australiene şi zeelandeze. 

 

 

După ce Adolf Hitler a invadat Polonia, la 3 septembrie 1939, Franţa şi Marea Britanie au declarat război Germaniei naziste.

Au trecut opt luni tensionate care au rămas în istorie drept Falsul Război, fiind efectuate mobilizări şi pregătiri militare, dar neexistând ciocniri militare în afară de ofensiva Saar a francezilor împotriva Germaniei, dar care s-a încheiat cu o infrângere pentru Franţa şi cu 2500 de morţi. 

Pe 8 aprilie 1940, Adolf Hitler a declanşat invazia Vestului, ocupând Norvegia, Danemarca, iar din luna mai, urmând Luxemburg, Ţările de Jos, Belgia şi Franţa, care a capitulat pe 25 iunie 1940. 

Dar peste 300.000 de militari francezi şi britanici au evacuat portul Dunkirk pe 4 iunie 1940, plecând spre insulele britanice.

Britanicii aveau să facă noi pregătiri pentru apărarea Regatului Unit de bombardamentele germane, în vreme ce generalul francez Charles de Gaulle, care s-a întâlnit cu premierul britanic Winston Churchill şi cu regele George al VI-lea pentru a conta pe tot sprijinul britanic, a creat un guvern în exil la Londra pentru a organiza rezistenţa franceză şi de a plănui eliberarea Franţei de sub ocupaţia germană. 

Pentru britanici, Volodîmîr Zelenski, preşedintele Ucrainei, este un nou Charles de Gaulle, fiind aplaudat în Parlamentul britanic când a ţinut discurs acum două săptămâni pentru a solicita sprijin împotriva invaziei ruse. De asemenea, s-a întâlnit cu regele Charles al III-lea pe 8 februarie 2023. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici