Charles Michel a vorbit cu Boris Johnson / Premierul britanic aşteaptă să coopereze cu UE

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a discutat, luni, cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, despre Acordul post-Brexit, iar liderul britanic a exprimat disponibilitatea de a coopera cu Uniunea Europeană.

179 afișări
Imaginea articolului Charles Michel a vorbit cu Boris Johnson / Premierul britanic aşteaptă să coopereze cu UE

Charles Michel a vorbit cu Boris Johnson / Premierul britanic aşteaptă să coopereze cu UE

"Am discutat cu Boris Johnson. Am vorbit despre Acordul corect şi echilibrat dintre UE şi Marea Britanie, aflat încă în curs de examinare de către Consiliul UE şi Parlamentul European", a declarat Charles Michel, prin Twitter.

"Aştept să cooperăm în cazul Covid-19, al unui posibil tratat în cazul pandemiei, de asemenea, în perspectiva Conferinţei ONU privind clima şi asupra chestiunilor de politică externă, în calitatea de aliaţi care au valori comune", a precizat Charles Michel.

La rândul său, Boris Johnson s-a declarat dornic să coopereze cu Uniunea Europeană. "Tocmai am vorbit cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Am salutat importanţa Acordului Marea Britanie-UE, ca nou început pentru relaţia noastră, între suverani egali. Aşteptăm ratificarea formală a Acordului şi colaborarea în domenii prioritare comune, precum contracararea schimbărilor climatice", a afirmat premierul britanic, prin Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
m.britanie,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici