Cheltuielile de apărare ale Rusiei cresc cu 40% în acest an în contextul invaziei în Ucraina

Cheltuielile de apărare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale anului, potrivit datelor preliminare publicate miercuri de Ministerul de Finanţe, la aproape trei luni de la invazia Moscovei în Ucraina, potrivit Sky News.

433 afișări
Imaginea articolului Cheltuielile de apărare ale Rusiei cresc cu 40% în acest an în contextul invaziei în Ucraina

Rusia a cheltuit 1.700 de miliarde de ruble (21,2 miliarde de lire sterline) pentru apărare în perioada ianuarie - aprilie.

Suma reprezintă aproape jumătate din cele 3.500 de miliarde de ruble, sau 2,6% din PIB, bugetate pentru tot anul 2022.

Rusia prevăzuse iniţial un excedent bugetar de 1% din PIB, sau 1.300 de miliarde de ruble, pentru 2022, dar acum se aşteaptă la un deficit de cel puţin 1.600 de miliarde de ruble, permiţând plăţi de sprijin pentru a contracara efectul unui blocaj fără precedent de sancţiuni economice occidentale.

Guvernul va folosi acum Fondul naţional de bogăţie al Rusiei (NWF), o rezervă pentru zile negre acumulată din veniturile din petrol şi gaze, pentru a acoperi deficitul şi, de asemenea, pentru a susţine valoarea acţiunilor şi a obligaţiunilor, care au scăzut brusc de când Moscova a trimis zeci de mii de soldaţi şi blindate grele în Ucraina, la 24 februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici