China: 44 de mineri, salvaţi după o explozie produsă joi într-o mină

Cei 44 de mineri blocaţi în subteran după o explozie produsă joi într-o mină de cărbune din centrul Chinei au fost salvaţi şi au ajuns la suprafaţă, a anunţat, sâmbătă, postul de televiziune CCTV.

60 afișări

Alţi şapte mineri fuseseră salvaţi în cursul zilei de vineri, iar 14 fuseseră aduşi la suprafaţă imediat după accidentul de joi seară de la mina Qianqiu, aflată în provincia Henan.

"Doi dintre ultimii trei (mineri) salvaţi sunt foarte slăbiţi, dar viaţa lor nu se află în pericol", a precizat CCTV, care a transmis în direct operaţiunile de salvare.

Accidentul a provocat moartea a opt mineri, iar încă un miner este în continuare dat dispărut.

În momentul producerii accidentului, în subteran se aflau 74 de mineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici