China a dat lovitura după pandemia COVID. Valoarea bursei atinge un nivel record de peste 10.000 de miliarde de dolari

  • Valoarea totală a pieţei bursiere din China a urcat la un nivel record de peste 10.000 de miliarde de dolari
  • Accelerarea redresării economice a ţării a propulsat-o peste maximul atins acum cinci ani,
  • Marţi, datele oficiale au arătat că importurile Chinei pentru luna septembrie au atins o valoare record în dolari
944 afișări
Imaginea articolului China a dat lovitura după pandemia COVID. Valoarea bursei atinge un nivel record de peste 10.000 de miliarde de dolari

Valoarea totală a pieţei bursiere din China a urcat la un nivel record de peste 10.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce accelerarea redresării economice a ţării a propulsat-o peste maximul atins acum cinci ani, anunţă Financial Times.

Capitalizarea de piaţă a tuturor acţiunilor listate în Shanghai şi Shenzhen a atins 10.080 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg compilate miercuri pe baza închiderii din ziua precedentă.

Valoarea o depăşeşte pe cea de 10.050 miliarde de dolari atinsă în iunie 2015, imediat înainte de o criză care a dus la scăderea pieţei chineze la jumătate. Dar analiştii au spus că, în ciuda creşterii din acest an, acţiunile sunt mai staabile decât în ​​timpul bulei din 2015.

Pieţele din Shanghai şi Shenzhen au atras fonduri globale de aproximativ 26,5 miliarde de dolari prin intermediul programelor de conectare a acţiunile din Hong Kong, parţial din cauza optimismului generat de recuperarea economiei chineze după coronavirus.

Marţi, datele oficiale au arătat că importurile Chinei pentru luna septembrie au atins o valoare record în dolari, din cauza apetitului pentru mărfuri şi semiconductori. Renminbi s-a consolidat, de asemenea, faţă de dolar în ultimele săptămâni, în aşteptările unei victorii a lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie şi a optimismului cu privire la o resetare a relaţiilor dintre cele două superputeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
bursă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici