China a instalat sisteme de artilerie într-o zonă disputată din Marea Chinei de Sud, acuză SUA

China a instalat sisteme mobile de artilerie pe o insulă disputată din Marea Chinei de Sud, acuză Departamentul american al Apărării, senatorul republican John McCain catalogând decizia drept "îngrijorătoare".

1182 afișări
Imaginea articolului China a instalat sisteme de artilerie într-o zonă disputată din Marea Chinei de Sud, acuză SUA

China a instalat sisteme de artilerie într-o zonă disputată din Marea Chinei de Sud, acuză SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Armata chineză a instalat sisteme de artilerie pe o insulă disputată", a declarat Brent Colburn, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Este o măsură îngrijorătoare, cu risc de escaladare a tensiunilor. China trebuie să înţeleagă că astfel de acţiuni sunt încălcări ale reglementărilor internaţionale", a declarat John McCain, preşedintele Comisiei Forţelor Armate din Camera americană a Reprezentanţilor.

"Nu intenţionăm să intrăm într-un conflict cu China, dar putem lua măsuri care să descurajeze China să mai aibă astfel de acţiuni", a subliniat McCain.

Beijingul susţine că are suveranitate asupra Arhipelagului Spratlys (Nansha Qundao), situat în Marea Chinei de Sud şi revendicat de Filipine, Malaysia şi Vietnam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici