China ameninţă cu acţiuni „determinante”, dacă UE va sancţiona companii chineze

Administraţia Chinei a avertizat, luni, că va trece la acţiuni "determinante" dacă Uniunea Europeană va sancţiona companii chineze în cadrul măsurilor aplicate împotriva Rusiei, Beijingul atrăgând atenţia că situaţia este "periculoasă".

9673 afișări
Imaginea articolului China ameninţă cu acţiuni „determinante”, dacă UE va sancţiona companii chineze

China ameninţă cu acţiuni „determinante”, dacă UE va sancţiona companii chineze

"Acest lucru este foarte periculos. Cerem Uniunii Europene să nu pornească pe acest drum fals. În caz contrar, China va trece la măsuri determinante" pentru a-şi proteja drepturile şi interesele legitime, a declarat luni Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, citat de publicaţia Die Welt.

Comisia Europeană a propus Consiliului Uniunii Europene un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei, în scopul limitării aprovizionării industriei militare, fiind vizate inclusiv companii chineze.

"Obiectivul este evitarea ca bunurile interzise exporturilor spre Rusia să ajungă să aprovizioneze complexul militar rus", a declarat luni Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Conform unor oficiali de la Bruxelles, propunerea Comisiei Europene vizează inclusiv opt companii chineze acuzate că ar reexporta spre Rusia produse sensibile ce pot fi utilizate în industria militară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
ue,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici