China anunţă că 90 de ţări au confirmat participarea la Iniţiativa Belt and Road. Proiectul vrea recrearea vechiului Drum al Mătăsii

China a declarat joi că 90 de ţări au confirmat participarea la conferinţa Iniţiativei Belt and Road, care va avea loc în octombrie,, relatează Reuters.

782 afișări
Imaginea articolului China anunţă că 90 de ţări au confirmat participarea la Iniţiativa Belt and Road. Proiectul vrea recrearea vechiului Drum al Mătăsii

China anunţă că 90 de ţări au confirmat participarea la Iniţiativa Belt and Road. Proiectul vrea recrearea vechiului Drum al Mătăsii

Cea de-a treia ediţie a Forumului pentru cooperare internaţională Belt and Road Forum for International Cooperation (BRF) va avea loc la Beijing în octombrie.

Mai mulţi lideri străini sunt aşteptaţi să participe, inclusiv preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi preşedintele argentinian Alberto Fernandez, a relatat presa de stat din China.

Preşedintele rus Vladimir Putin are, de asemenea, o vizită programată în China în octombrie, când ţara va găzdui forumul "One Belt One Road", a declarat recent Iuri Uşakov, consilierul lui Putin, potrivit agenţiei ruse de ştiri de stat TASS.

"Am primit o invitaţie şi plănuim să mergem în China", a declarat Ushakov, potrivit unui raport al Global Times.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că ţara a semnat documente de cooperare Belt and Road cu peste 150 de ţări şi peste 30 de organizaţii internaţionale, potrivit Xinhua.

"În ultimul deceniu, cooperarea "Belt and Road" a obţinut rezultate fructuoase", a declarat recent purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că a stabilit peste 3.000 de proiecte de cooperare şi a galvanizat investiţii de aproape 1.000 de miliarde de dolari, a relatat presa de stat.

Criticii consideră că ambiţioasa iniţiativă "Belt and Road", care are ca scop recrearea vechiului Drum al Mătăsii pentru a stimula infrastructura comercială globală, este un instrument prin care China preşedintelui Xi Jinping îşi extinde influenţa geopolitică şi economică.

Dezbaterile din Occident cu privire la dependenţa economică faţă de China au aruncat o umbră asupra relaţiilor comerciale şi de investiţii pe termen lung cu Beijingul. Italia, singura naţiune din Grupul celor şapte care face parte din Belt and Road, a declarat că decizia unui guvern anterior de a se alătura a fost "atroce".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici