China anunţă că susţine eforturile Coreei de Nord de a rezolva problemele din peninsulă

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat pentru publicaţia nord-coreeană Rodong Sinmun că Administraţia de la Beijing susţine „direcţia corectă” a Coreei de Nord în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor din Peninsula Coreeană, conform Reuters.

402 afișări
Imaginea articolului China anunţă că susţine eforturile Coreei de Nord de a rezolva problemele din peninsulă

China anunţă că susţine eforturile Coreei de Nord de a rezolva problemele din peninsulă

Preşedintele Xi Jinping urmează să efectueze joi o vizită oficială în Coreea de Nord, în cadrul căreia se va întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un. Xi Jinping este primul preşedinte chinez care vizitează Coreea de Nord în ultimii 14 ani.

Vizita lui Jinping este esenţială pentru a demonstra susţinerea pentru Kim Jong-Un, a cărui campanie diplomatică a avut de suferit în urma summitului eşuat cu preşedintele american Donald Trump din luna februarie.

Xi Jinping a transmis că cele două ţări asiatice îşi vor întări comunicarea strategică şi Adminstraţia de la Beijing va susţine realizările lui Kim Jong-Un în „construcţia socialistă”, menită să îmbunătăţească nivelul de trai al cetăţenilor nord-coreeni.

De asemenea, cele două ţări îşi vor dezvolta relaţiile în sectoarele civile, precum educaţe, cultură, sport, turism şi dezvoltare rurală.

„Vom contribui activ la pace, stabilitate, dezvoltare şi prosperitate în regiune prin îmbunătăţirea comunicării şi coordonării cu Coreea de Nord”, a declarat Xi Jinping.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici