China aprobă primul său vaccin ARNm împotriva Covid-19

  • Vaccinul a fost dezvoltat de CSPC Pharmaceutical Group, o firmă autohtonă cu sediul în oraşul Shijiazhuang din nordul Chinei.
  • Vaccinul vizează varianta Omicron şi a fost testat în China cu peste 5.500 de persoane.
  • Aprobarea vine la doar câteva săptămâni după ce China a declarat o „victorie majoră şi decisivă” în gestionarea focarului de coronavirus care a cuprins ţara în ultimele luni, după o relaxare bruscă a politicii sale „zero-Covid” la sfârşitul anului trecut.
554 afișări
Imaginea articolului China aprobă primul său vaccin ARNm împotriva Covid-19

China aprobă primul său vaccin ARNm împotriva Covid-19

Acesta este un pas pozitiv, deoarece există dovezi ştiinţifice puternice că vaccinurile ARNm au rezultate mult mai bune decât vaccinurile non-MRA. Dacă acest produs este la fel de bun ca şi alte produse de pe piaţă, rămâne încă de stabilit”, a declarat Jin Dong-yan, profesor de virologie moleculară la Universitatea din Hong Kong.
 
CSPC a declarat că rezultatele au demonstrat „siguranţa, imunogenitatea şi eficacitatea” vaccinului, dar nu a oferit detalii suplimentare.
 
Până acum, China a aprobat doar vaccinuri inactivate produse de Sinovac Biotech şi Sinopharm Group, doi producători de medicamente din Beijing, potrivit CNN.
 
S-a descoperit că vaccinurile inactivate provoacă niveluri mai scăzute de răspuns la anticorpi în comparaţie cu cele care utilizează tehnologia mai nouă a ARN mesager. Firmele de biotehnologie Pfizer (PFE) şi Moderna (MRNA) produc vaccinuri cu ARNr.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici