China ar putea adera la Acordul Progresiv pentru Parteneriat Transpacific

  • China ar putea adera la Acordul Progresiv pentru Parteneriat Transpacific
  • Administraţia Barack Obama a susţinut iniţial Parteneriatul Transpacific, dar Donald Trump a oprit aderarea SUA la acord
  • Xi Jinping: "China analizează activ aderarea la Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriat Transpacific"
719 afișări
Imaginea articolului China ar putea adera la Acordul Progresiv pentru Parteneriat Transpacific

China analizează posibilitatea aderării la Acordul Progresiv pentru Parteneriat Transpacific, un tratat promovat iniţial de Statele Unite, dar contestat de Administraţia Donald Trump, a anunţat vineri preşedintele Xi Jinping.

Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriat Transpacific este o versiune actualizată a Parteneriatului Transpacific, susţinut iniţial de Administraţia Barack Obama în scopul contracarării ascensiunii economice a Chinei în Asia. Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din acest tratat în ianuarie 2017, dar 11 ţări au semnat versiunea actualizată a acordului.

China ar putea adera la Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriat Transpacific, a declarat vineri preşedintele Xi Jinping. "Trebuie să continuăm promovarea integrării economice regionale şi să stabilim o zonă de liber-schimb în Asia-Pacific. China analizează activ aderarea la Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriatul Transpacific", a declarat Xi Jinping, la reuniunea Organizaţiei pentru Cooperare Economică în zona Asia-Pacific (APEC), potrivit cotidianului Le Figaro.

Din Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriat Transpacific fac parte Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici