China ar putea reduce numărul infracţiunilor pasibile de condamnarea la moarte

China ar putea modifica prevederile Codului Penal, pentru a reduce numărul infracţiunilor pasibile de pedeapsa capitală, relatează BBC News Online.

38 afișări
Imaginea articolului China ar putea reduce numărul infracţiunilor pasibile de condamnarea la moarte

China ar putea reduce numărul infracţiunilor pasibile de condamnarea la moarte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai înalt for legislativ al ţării va dezbate, în august, un proiect de amendament la Codul Penal, potrivit presei chineze, citate de BBC.

Conform actualei legislaţii, 68 de infracţiuni sunt pasibile de condamnarea la moarte, iar un expert în drept de la Universitatea de la Beijing, citat de publicaţia South Weekend, a apreciat că această situaţie afectează imaginea Chinei pe plan internaţional.

Publicaţia, având sediul în oraşul Guangzhou, din sudul ţării, susţine că proiectul de amendament va fi dezbătut de un comitet din cadrul Congresului Naţional al Poporului.

Beijingul nu publică date oficiale privind execuţiile, dar organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International apreciază că în această ţară au fost executate în 2009 "câteva mii" de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici