China avertizează că va prezenta o listă NEAGRĂ de companii străine, grupuri şi persoane

China a avertizat că va prezenta o listă fără precedent de firme străine, grupuri şi persoane pe care nu le consideră de încredere şi care afectează interesele companiilor chineze, pe fondul tarifelor vamale de retorsiune pentru bunuri americane care intră în vigoare sâmbătă, transmite Reuters.

1791 afișări
Imaginea articolului China avertizează că va prezenta o listă NEAGRĂ de companii străine, grupuri şi persoane

Ministerul Comerţului nu a precizat care sunt ţările sau companiile vizate, dar avertismentul este în măsură să amplifice tensiunile dintre China şi SUA, după ce Washingtonul a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei.

Lista va include entităţile care încalcă regulile pieţei şi spiritul contractelor, blochează livrările pentru companiile chineze din motive necomerciale, lezează grav drepturile şi interesele legitime ale companiilor chineze şi dăunează securităţii naţionale a Chinei, a spus ministerul.

La începutul acestei luni, Washingtonul a impus taxe suplimentare de până la 25% pentru bunuri din China în valoare de 200 miliarde de dolari, acuzând Beijingul că nu şi-a respectat promisiunile de a-şi modifica practicile economice. Măsura a determinat Beijingul să impună taxe suplimentare pentru importuri din SUA în valoare de 60 de miliarde de dolari.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că intenţionează să se întâlnească cu omologul său, Xi Jinping, în timpul summitului G20, stabilit pentru 28-29 iunie în Osaka, deşi China nu a confirmat în mod oficial acest lucru.

 

 

Taguri:
china,
comerţ,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici