China avertizează Marea Britanie să nu înceapă un nou "Război Rece"

  • China a avertizat Marea Britanie să nu dezvolte un nou război rece între Est şi Vest prin atitudinea sa cu privire la modul în care ţara din Asia a gestionat pandemia.
  • Ambasadorul chinez la Londra a acuzat politicienii britanici de otravirea relaţiilor cu Beijingul
  • El a precizat că politicenii britanici sunt depedenţi de mentalitatea de război rece prin compararea Chinei cu URSS
29978 afișări
Imaginea articolului China avertizează Marea Britanie să nu înceapă un nou "Război Rece"

China avertizează Marea Britanie să nu înceapă un nou "Război Rece"

China a avertizat Marea Britanie să nu dezvolte un nou război rece după ce Guvernul Boris Johnson s-a alăturat criticilor globale asupra modului cum Beijingul a gestionat epidemia de coronavirus, relatează Business Insider.
 
Liu Xiaoming, ambasadorul chinez din Marea Britanie, a spus că politicienii britanici pot otrăvi relaţia dintre China şi Marea Britanie
 
"Este regretabil că unii politicieni din Marea Britanie sunt blocaţi în mentalitatea de război rece şi compară China cu URSS, militând pentru un nou război rece" a precizat ambasadorul chinez.
 
"Dacă vor continua, ei vor otrăvi relaţia dintre China şi Marea Britanie, dar şi efortul internaţional de solidaritate fix în momentul când acesta este cel mai necesar", a adăugat Liu Xiaoming.
 
Un număr important de politiceni britanici, conservatori, cer reevaluarea relaţiilor cu China şi ruperea înţelegerii de dezvoltare a tehnologiei 5G de către firma chineză Huawei.
 
Un bloc s-a format în parlamentul din Marea Britanie numit "China Reserch Group" care are ca scop convingerea Premierului Boris Johnsosn să ia măsuri împotriva Chinei, precizează surse pentru Business Insider.
 
Săptămâna trecută Guvernul Boris Johnson a susţinut organizarea unei anchete care să stabilească originea noului coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici