China avertizează Statele Unite să evite ingerinţele în Hong Kong: ”Nu au dreptul să se implice” / Reacţia oficialilor asiatici

  • Administraţia Chinei avertizează Statele Unite să evite ingerinţele în Hong Kong
  • Oficial chinez: "Statele Unite nu au dreptul să critice sau să se implice" în afacerile Hong Kong-ului
  • "Dacă Statele Unite insistă să afecteze interesele Chinei, China va lua toate măsurile necesare pentru a contracara şi a se opune acestor acţiuni", a avertizat oficialul chinez
1214 afișări
Imaginea articolului China avertizează Statele Unite să evite ingerinţele în Hong Kong: ”Nu au dreptul să se implice” / Reacţia oficialilor asiatici

China va contracara ingerinţele Statelor Unite în Hong Kong, a avertizat luni Ministerul chinez de Externe, după ce un consilier prezidenţial american a ameninţat cu sancţiuni din cauza controversatului proiect care ar putea conduce la consolidarea controlului Beijingului asupra provinciei autonome.

"Statele Unite nu au dreptul să critice sau să se implice" în afacerile Hong Kong-ului, a declarat luni Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

"Ce legi se aplică, modul de aplicare sau momentul în care sunt elaborate legi în Regiunea administrativă specială Hong Kong - toate aceste lucruri ţin de suveranitatea Chinei. Dacă Statele Unite insistă să afecteze interesele Chinei, China va lua toate măsurile necesare pentru a contracara şi a se opune acestor acţiuni", a avertizat oficialul chinez, conform cotidianului The Independent din Singapore.

Administraţia comunistă de la Beijing a elaborat un proiect de lege privind securitatea naţională care prevede intensificarea rolului serviciilor de securitate chineze în provincia autonomă Hong Hong.

Robert O'Brien, consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională în SUA, a avertizat că Administraţia Donald Trump ar putea impune sancţiuni din cauza iniţiativei. "În cazul în care China preia controlul, este greu să ne imaginăm că Hong Kong-ul ar rămâne centrul financiar asiatic care a devenit", a afirmat Robert O'Brien la postul NBC News.

"China este dependentă de capital din restul lumii pentru a-şi construi economia şi a consolida clasa de mijloc. Sunt dependenţi de lichidităţi de pe pieţele financiare. Dacă pierd accesul la aceste lucruri prin Hong Kong, va fi o lovitură reală pentru preşedintele Xi Jinping şi pentru Partidul Comunist Chinez", a avertizat Robert O'Brien, conform site-ului de ştiri Axios.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici