China cere Marii Britanii să evite orice contacte oficiale cu Taiwanul

Administraţia de la Beijing a cerut, luni, Marii Britanii să întrerupă orice contacte oficiale cu Taiwanul, în contextul planului unui oficial guvernamental britanic de a se deplasa la Taipei pentru negocieri comerciale.

1360 afișări
Imaginea articolului China cere Marii Britanii să evite orice contacte oficiale cu Taiwanul

Facebook, Greg Hands/ 蔡英文

Autorităţile din Taiwan trebuie să înceteze orice colaborare cu forţe străine, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de agenţia Reuters.

Oficialul chinez a cerut Londrei să înceteze orice contact oficial cu Taiwanul.

Greg Hands, secretar de stat britanic pentru Afaceri Comerciale, intenţionează să se deplaseze peste câteva zile în Taiwan, unde se va întâlni cu preşedintele Tsai Ing-Wen şi va participa la Reuniunea comercială anuală Marea Britanie-Taiwan.

China a reacţionat vehement la vizita efectuată în august la Taipei de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA. Beijingul a efectuat cele mai ample exerciţii militare în jurul Taiwanului şi a avertizat că ar putea revizui relaţiile cu Washingtonul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
m.britanie,
taiwan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici