China cere o configuraţie internaţională de securitate "echilibrată"

Relaţiile dintre China şi Rusia au rezistat "testului" modificării contextului internaţional, a afirmat miercuri ministrul chinez de Externe, Wang Yi, după întâlnirea cu omologul său rus, Serghei Lavrov, oficialul de la Beijing pledând pentru construirea unei arhitecturi "echilibrate" de securitate.

2328 afișări
Imaginea articolului China cere o configuraţie internaţională de securitate "echilibrată"

China cere o configuraţie internaţională de securitate "echilibrată"

"Relaţiile bilaterale au rezistat noului test al modificării contextului internaţional. China este pregătită să colaboreze cu Rusia pentru a aducerea relaţiilor bilaterale la un nou nivel, în noua eră", a afirmat Wang Yi, citat de postul de televiziune CNN.

Ministrul de Externe de la Beijing a exprimat susţinere atât pentru Rusia, cât şi pentru Ucraina, îndemnându-le să "depăşească dificultăţile şi să continue eforturile de pace".

"Pe termen lung, trebuie să extragem învăţăminte de pe urma crizei din Ucraina, să răspundem la preocupările legitime de securitate ale tuturor părţilor pe baza principiilor respectului reciproc şi indivizibilităţii securităţii, să construim, prin dialog şi negocieri, o arhitectură europeană de securitate echilibrată, eficientă şi sustenabilă", a subliniat Wang Yi.

Întâlnirea miniştrilor de Externe din China şi Rusia a avut loc în provincia chineză Anhui.

China, care are relaţii bune cu Rusia, a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în mai multe rânduri pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi a cerut Moscovei să găsească o soluţie diplomatică. Conform unor oficiali de la Washington, Beijingul analizează posibilitatea de a oferi asistenţă militară Rusiei. China nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceste informaţii. În schimb, Rusia a anunţat că nu a cerut asistenţă militară din partea Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici