China cere SUA să pună capăt atitudinii de gardian al drepturilor omului

China a cerut joi Statelor Unite să pună capăt atitudinii de gardian al drepturilor omului, după publicarea unui raport critic al Departamentului de Stat american.

12 afișări
Imaginea articolului China cere SUA să pună capăt atitudinii de gardian al drepturilor omului

China cere SUA să pună capăt atitudinii de gardian al drepturilor omului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cerem Statelor Unite să se concentreze pe propriile probleme în materie de drepturile omului şi să înceteze să se comporte ca gardian al drepturilor omului", a declarat Ma Zhaoxu, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Raportul anual publicat miercuri de Departamentul de Stat american - la trei zile după vizita secretarului de Stat Hillary Clinton la Beijing - denunţă încălcarea drepturilor individuale în China.

"Bilanţul Guvernului chinez în materie de drepturile omului rămâne negativ şi chiar s-a agravat în unele regiuni", subliniază raportul, citând "reprimarea minorităţilor etnice în regiunea autonomă uigură dintre Xinjiang şi Tibet".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici