China: Circa 1.000 de elevi şi profesori, morţi sau dispăruţi

Circa 1.000 de elevi şi profesori au murit sau sunt daţi dispăruţi după prăbuşirea şcolii în care se aflau, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, afectată luni de un cutremur violent, a relatat, marţi, agenţia China Nouă.

23 afișări
Imaginea articolului China: Circa 1.000 de elevi şi profesori, morţi sau dispăruţi

China: Circa 1.000 de elevi şi profesori, morţi sau dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto)

Această nouă tragedie a avut loc la un colegiu din districtul Beichuan, situat la câteva zeci de kilometri nord-est de Weichuan, epicentrul seismului.

"Până în prezent, numărul morţilor sau al dispăruţilor este estimat la peste 1.000" la şcoala respectivă, a informat agenţia chineză. Potrivit unui bilanţ anterior, la Beichuan s-au înregistrat mii de victime şi pagube materiale extinse, oraşul fiind patrulat de vehicule militare.

Potrivit oficialilor locali, citaţi de China Nouă, peste 80 la sută dintre construcţii s-au prăbuşit în urma seismului.

Cutremurul de pământ, cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, s-a soldat cu aproape 10.000 de morţi în opt provincii sau municipalităţi, potrivit ultimului bilanţ oficial provizoriu.

Printre victime se regăsesc numeroşi copii, care se aflau la şcoală în momentul producerii seismului, în jurul orei 14.30 (09.30, ora României).

În oraşul Duijiangyan, situat la circa 50 de kilometri sud de Weichuan, echipele de intervenţie continuau marţi să recupereze cadavrele de sub ruinele unei şcoli, potrivit presei oficiale. O serie de oficiali din cadrul colegiului Xiang'e au apreciat că mai puţin de 100 din cei 420 de elevi ai şcolii au supravieţuit seismului, potrivit agenţiei China Nouă.

La Shifang, un oraş situat între Chengdu, capitala provinciei Sichuan, şi Wenchuan, aproximativ 900 de elevi au fost, de asemenea, prinşi sub dărâmături.

Câteva mii de morţi sau dispăruţi, după prăbuşirea unei uzine din China

"Câteva mii" de persoane au murit sau au fost prinse sub dărâmături într-un oraş din provincia chineză Sichuan unde o uzină s-a prăbuşit în urma cutremurului violent produs luni, a relatat, marţi dimineaţă, agenţia China Nouă.

Uzina, o unitate de producţie a turbinelor pe bază de aburi, s-a prăbuşit luni în oraşul Hanwang, cu o populaţie de 60.000 de persoane, situat în municipalitatea Mianzhu, la circa 30 de kilometri de Wenchuan, epicentrul seismului, a adăugat agenţia oficială chineză, fără a oferi alte informaţii privind victimele înregistrate.

"Cutremurul a ucis sau îngropat mii se persoane" în zona Hanwang, a informat sursa citată, fără a menţiona dacă victimele sunt toate angajaţi ai uzinei.

Potrivit agenţiei China News Service, 500 de angajaţi ai uzinei sunt daţi dispăruţi, în timp ce 60 sunt confirmaţi morţi.

Aproape 6.000 de persoane se aflau în atelierele uzinei când clădirile au cedat în urma seismului, potrivit sursei citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici