China condamnă SUA pentru acţiunile sale din Asia. O navă de război americană a tranzitat prin strâmtoarea Taiwan

  • O navă de război americană a traversat strâmtoarea Taiwan
  • China revendică accesul în zonă, dar statutul său rămâne unul contestat
  • Armata chineză condamnă SUA pentru acţiunea sa
12683 afișări
Imaginea articolului China condamnă SUA pentru acţiunile sale din Asia. O navă de război americană a tranzitat prin strâmtoarea Taiwan

Sursa foto: MediafaxFoto

Armata chineză a condamnat miercuri Statele Unite după ce o navă de război americană a traversat controversata strâmtoare Taiwan. Astfel de misiuni dăunează „în mod deliberat” păcii şi stabilităţii, susţin oficialii chinezi.

Marina SUA a declarat că distrugătorul cu rachete ghidate USS Sampson a efectuat marţi un „tranzit de rutină în strâmtoarea Taiwan”, în conformitate cu dreptul internaţional, relatează Reuters.

Statele Unite traversează strâmtoarea aproximativ o dată pe lună şi de fiecare dată atrage nemulţumirea Chinei, care consideră trecerile drept o ameninţare la securitatea sa.

„Statele Unite desfăşoară în mod frecvent astfel de acţiuni provocatoare, trimiţând semnale greşite forţelor pro-independenţă din Taiwan. Astfel subminează în mod deliberat pacea şi stabilitatea strâmtorii. Ne opunem ferm”, au precizat autorităţile chineze într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Flotei a 7-a SUA, Nicholas Lingo, a declarat că armata americană zboară, navighează şi operează oriunde permite legea internaţională.

„Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul Statelor Unite faţă de un Indo-Pacific liber şi deschis”, a conchis Lingo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici