China dezvăluie un caz de spionaj pentru CIA

China a descoperit un cetăţean chinez suspectat de spionaj pentru Agenţia Centrală de Informaţii a SUA (CIA), a anunţat vineri Ministerul Securităţii de Stat.

911 afișări
Imaginea articolului China dezvăluie un caz de spionaj pentru CIA

China dezvăluie un caz de spionaj pentru CIA

Cetăţeanul chinez cu numele de familie Zeng, care a lucrat pentru un grup industrial militar, a fost recrutat de un agent CIA cu sediul în Italia, a precizat ministerul, citat de Reuters.

Zeng a fost trimis în Italia de către grupul industrial militar pentru a-şi continua studiile şi a făcut cunoştinţă cu agentul CIA. Prin cine, ieşiri şi excursii la operă, cei doi au dezvoltat o relaţie "strânsă", Zeng devenind treptat "dependent psihologic" de agentul CIA.

Declaraţia nu a precizat dacă Zeng este femeie sau bărbat, dar a spus că s-a născut în 1971 şi că presupusul agent CIA se numeşte "Seth".

Ambasada SUA din Beijing nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

După ce a reuşit să "zdruncine" orientarea politică a lui Zeng, agentul CIA a căutat informaţii sensibile despre armata chineză de la Zeng, potrivit comunicatului. Acesta nu a precizat când au avut loc evenimentele.

S-a constatat că Zeng a semnat un acord de spionaj cu SUA. Presupusul agent a promis o sumă uriaşă de bani şi posibilitatea de imigrare în SUA pentru familia lui Zeng în schimbul informaţiilor, a precizat ministerul.

După ce s-a întors în China, Zeng a furnizat în numeroase ocazii informaţii "de bază" şi a încasat fonduri pentru aceste eforturi, a precizat ministerul.

Măsuri coercitive, care în mod normal înseamnă detenţie, au fost luate împotriva lui Zeng.

Relaţiile dintre SUA şi China s-au deteriorat în ultimii ani din cauza unei serii de probleme, inclusiv în domeniul securităţii naţionale. Washingtonul a acuzat Beijingul de spionaj şi atacuri cibernetice, acuzaţii pe care China le-a respins. China a declarat, de asemenea, că este ameninţată de spioni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
spionaj,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici