China face apel la calm în legătură cu activităţile nucleare nord-coreene

Un oficial chinez de rang înalt a cerut, sâmbătă, comunităţii internaţionale, să rămână calmă faţă de activităţile nucleare ale Coreei de Nord, în cadrul unei conferinţe regionale pe teme de securitate de la Singapore.

13 afișări
Imaginea articolului China face apel la calm în legătură cu activităţile nucleare nord-coreene

China face apel la calm în legătură cu activităţile nucleare nord-coreene

"Peninsula coreeană va trebui să se îndrepte către denuclearizare şi sperăm că toate părţile vizate îşi vor păstra sângele rece şi vor răspunde într-un mod adecvat problemei", a declarat locotenent-generalul chinez Ma Xiotian.

De la noul său test nuclear de luni, condamnat de Consiliul de Securitate al ONU, Coreea de Nord, care a ameninţat miercuri Coreea de Sud cu un atac, a lansat şase rachete cu rază scurtă de acţiune, dintre care ultima vineri, potrivit autorităţilor de la Seul.

Fotografii surprinse de satelit au dezvăluit mişcări de vehicule la două poligoane de lansare a rachetelor din Coreea de Nord, lăsând de înţeles că Phenianul se pregăteşte de lansarea unui dispozitiv balistic cu rază lungă de acţiune, potrivit unor oficiali americani din domeniul Apărării.

Cu puţin timp înainte de intervenţia generalului Ma, în cadrul aceleiaşi conferinţe, secretarul american al Apărării, Robert Gates, a avertizat Coreea de Nord împotriva continuării activităţilor sale nucleare şi a dat asigurări că Washingtonul este pregătit să reacţioneze dacă Phenianul va ameninţa Statele Unite sau aliaţii lor în Asia.

"Nu vom accepta o Coree de Nord dotată cu arma atomică" şi "nu vom rămâne cu braţele încrucişate în timp ce Coreea de Nord se dotează cu capacitatea de a distruge o ţintă din Asia sau pe noi înşine", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici