China foloseşte tactici de hărţuire, susţine Ministerul Apărării din Taiwan

China a intensificat presiunea în aşa-numita ”zonă gri” împotriva Taiwanului, cu drone şi ambarcaţiuni, se arată într-un raport al Ministerului Apărării din Taiwan.

228 afișări
Imaginea articolului China foloseşte tactici de hărţuire, susţine Ministerul Apărării din Taiwan

China foloseşte tactici de hărţuire, susţine Ministerul Apărării din Taiwan

Într-un raport trimis parlamentului, Ministerul Apărării din Taiwan a arătat că Beijingul foloseşte tactici de hărţuire în apropierea insulei, inclusiv prin patrulări de nave şi avioane, relatează Reuters.

China a încercat ”să ascundă existenţa liniei mediane în strâmtoarea Taiwan", se arată în raport, acest lucru referindu-se la o graniţă neoficială între cele două părţi, pe care forţele chineze au început să o traverseze în mod regulat în ultimii ani.

Pentru a contracara ameninţările chineze, ministerul a arătat că îşi pregăteşte militarii pentru cazul unui conflict deschis cu China.

De asemenea, Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că trage învăţăminte din războiul din Ucraina şi din conflictul dintre Israel şi gruparea Hamas şi că stochează arme şi combustibil în eventualitatea unui război prelungit cu China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici