China începe testarea publică a noii sale monede digitale, distribuie echivalentul a 1,5 mil. dolari

  • China a început unul dintre cele mai mari teste cu public, pentru moneda sa digitală
  • China ţinteşte un viitor fără numerar, relatează CNBC.
  • Se distribuie monede ce echivalează cu 1,5 milioane de dolari
2139 afișări
Imaginea articolului China începe testarea publică a noii sale monede digitale, distribuie echivalentul a 1,5 mil. dolari

China începe testarea publică a noii sale monede digitale, distribuie echivalentul a 1,5 mil. dolari

 

China a început unul dintre cele mai mari teste cu public, pentru moneda sa digitală, în încercarea de a croi un viitor fără numerar, relatează CNBC. 

Săptămâna trecută, guvernul din Shenzhen a organizat o loterie pentru a oferi o monedă digitală în valoare totală de 10 milioane de yuani (aproximativ 1,5 milioane de dolari). Aproape 2 milioane de persoane au aplicat şi 50.000 de persoane au câştigat.

Câştigătorii pot descărca acum o aplicaţie digitală renminbi pentru a primi yuanul digital şi a-l cheltui la peste 3.000 de comercianţi dintr-un anumit district din Shenzhen.

Supermarketurile şi farmaciile locale se numără printre comercianţii participanţi, precum şi Walmart, potrivit unei postări a aplicaţiei de mesagerie guvernamentale Shenzhen WeChat.

Yuanul digital nu este o criptomonedă, cum este bitcoin. În schimb, este emis şi controlat de Banca Populară Chineză, banca centrală a ţării. Nu caută să înlocuiască portofele digitale precum Alipay sau WeChat Pay.

Pentru comparaţie, bitcoin este descentralizat, ceea ce înseamnă că nu este deţinut şi controlat de o singură entitate şi nu este distribuit de o bancă centrală.

Yuanul digital al Chinei a funcţionat în ultimii ani şi au avut locc cîteva mici teste în toată ţara. Pilotul din Shenzhen pare a fi cel mai mare de până acum.

Băncile centrale din întreaga lume explorează ideea emiterii de monede digitale. Săptămâna trecută, Bank for International Settlements şi şapte bănci centrale au publicat un cadru pentru monedele digitale ale băncilor centrale sau CBDC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
yuan digital,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici