China îşi va întări prezenţa în Marea Chinei de Sud, pentru a răspunde provocărilor americane

China anunţă că va întări apărarea insulelor revendicate de aceasta în Marea Chinei de Sud, după ce o navă militară americană s-a apropiat, marţi, de un recif ocupat de chinezi, informează agenţia de ştiri Associated Press, citând un comunicat emis de Ministerul Apărării de la Beijing.

2723 afișări
Imaginea articolului China îşi va întări prezenţa în Marea Chinei de Sud, pentru a răspunde provocărilor americane

China îşi va întări prezenţa în Marea Chinei de Sud, pentru a răspunde provocărilor americane (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

“Acţiunile provocatoare ale avioanelor şi navelor militare americane indică planurile SUA de a stârni haos în regiune şi certifică corectitudinea, dar şi necesitatea imperioasă a construcţiei de către China a unor instalaţii defensive pe insulele relevante,” se afirmă în comunicat.

“China va înmulţi misiunile de patrulare aeriană şi navală în funcţie de necesităţi, va intensifica dezvoltarea tuturor capabilităţilor militare, îşi va apăra cu fermitate suvernitatea naţională şi securitatea, şi va lupta pentru pace şi stabilitate în Marea Chinei de Sud,” mai precizează Beijingul.

State Unite se tem că statul chinez se va folosi de insulele artificiale pentru a-şi impune pretenţiile teritoriale în detrimentul tărilor riverane mai slabe şi va limita libertatea de navigaţie în zonă.

China respinge acuzaţiile că se face responsabilă de intensificarea tensiunilor în regiune, afirmând că acţiunile marinei americane şi sprijinul acordat de Washington unor state cu revendicări teritoriale în zonă nu fac decât să sporească riscurile izbucnirii unui conflict.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici