China, Japonia şi Coreea de Sud organizează primul summit trilateral din 2019 încoace

China, Japonia şi Coreea de Sud au început primul lor summit trilateral din 2019 cu promisiuni de cooperare, în condiţiile în care Tokyo şi Seulul s-au apropiat de Washington şi au exercitat presiuni asupra Beijingului în chestiuni care variază de la securitate la producţia de semiconductori.

383 afișări
Imaginea articolului China, Japonia şi Coreea de Sud organizează primul summit trilateral din 2019 încoace

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, pe aeroportul din Seul.

Premierul Chinei, Li Qiang, şi premierul Japoniei, Fumio Kishida, au sosit duminică în capitala sud-coreeană pentru a se întâlni cu preşedintele Yoon Suk Yeol. După discuţii liderii au planficiat un dineu. Summitul oficial este stabilit pentru luni şi va fi urmat de o sesiune cu liderii de afaceri, informează Bloomberg.

În cadrul întâlnirii, Li Qiang i-a spus lui Yoon că Beijingul doreşte ca cele două ţări să fie partenere care să se ajute reciproc pentru a prospera. Yoon a spus că speră ca ambele ţări să poată consolida schimburile comerciale.

Reuniunile la nivel înalt dintre cele trei ţări care reprezintă aproximativ un sfert din produsul intern brut mondial au fost suspendate timp de aproape cinci ani, în parte din cauza pandemiei şi a tensiunilor politice.

Kishida a declarat reporterilor, înainte de a pleca la Seul, că speră să aibă discuţii sincere cu Yoon şi Li şi că ar dori ca întâlnirea să conducă la o "cooperare practică orientată spre viitor".

După ce Yoon a preluat funcţia în urmă cu aproximativ doi ani, Coreea de Sud a înregistrat o îmbunătăţire a legăturilor cu Japonia după mai mulţi ani de tensiuni. Cele două au intensificat cooperarea în materie de securitate cu aliatul lor comun, SUA.

Summitul va acoperi şase domenii de cooperare care includ dezvoltarea durabilă, schimburile interumane, precum şi economia şi comerţul, au declarat oficialii sud-coreeni. Atât Japonia, cât şi Coreea de Sud au cerut ajutorul Beijingului pentru a folosi puterea sa economică în vederea limitării ambiţiilor atomice ale Coreei de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici