China lansează prima misiune spaţială cu echipaj după cinci ani. Când va fi lansată nava

  • Aceasta este prima misiune cu echipaj după aproape cinci ani a Chinei.
  • Misiunea va dura 3 luni.
  • Misiunea Shenzhou-12 reprezintă a treia lansare din cele 11 care vor fi necesare pentru construcţia staţiei, între 2021 şi 2022.
516 afișări
Imaginea articolului China lansează prima misiune spaţială cu echipaj după cinci ani. Când va fi lansată nava

Foto: Profimedia

China va trimite joi trei astronauţi pe orbită în prima sa misiune cu echipaj după aproape cinci ani, parte a unui plan ambiţios de a finaliza o staţie spaţială până la sfârşitul anului viitor. Misiunea va dura 3 luni.
 
China va lansa nava spaţială echipată Shenzhou-12 la 9:22 dimineaţa (0122 GMT) pe 17 iunie în Jiuquan, în nord-vestul provinciei Gansu, a declarat miercuri un oficial al Agenţiei Spaţiale din China, citat de Reuters.
 
Misiunea Shenzhou-12 reprezintă a treia lansare din cele 11 care vor fi necesare pentru construcţia staţiei, între 2021 şi 2022. În total, sunt planificate patru misiuni cu echipaj.
 
"După finalizarea staţiei spaţiale chineze, în viitorul apropiat, vom vedea atât astronauţi chinezi, cât şi străini participând împreună la zborul staţiei spaţiale chineze", a spus Ji Qiming, asistent de director la Agenţia Spaţiale din China.
 
Misiunile vor face posibilă efectuarea de experimente în biotehnologie, medicină, astronomie sau tehnologii spaţiale. Într-un context de tensiune cu Occidentul, succesul misiunii este o chestiune de prestigiu pentru Beijing, care se pregăteşte să sărbătorească pe 1 iulie centenarul Partidului Comunist Chinez (PCC).
 
Ultima misiune cu echipaj a Chinei a fost în 2016, când doi astronauţi au fost trimişi prin nava spaţială Shenzhou-11 către Tiangong-2, un prototip al staţiei spaţiale în care au stat aproximativ o lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici