China militează pentru încheierea conflictului din Ucraina. Apelul făcut de Beijing

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a discutat luni cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, în cadrul unei convorbiri telefonice. Beijingul a făcut apel la discuţii pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, informează Reuters.

4908 afișări
Imaginea articolului China militează pentru încheierea conflictului din Ucraina. Apelul făcut de Beijing

China militează pentru încheierea conflictului din Ucraina. Apelul făcut de Beijing

Convorbirea, despre care Beijingul a spus că a avut loc la cererea Ucrainei, a fost prima conversaţie la nivel înalt între cele două ţări de la 1 martie, când Kuleba a cerut Beijingului să îşi folosească legăturile cu Moscova pentru a opri invazia Rusiei, a declarat atunci Ministerul ucrainean de Externe.

„Războaiele se termină în cele din urmă. Cheia este cum să menţinem o securitate durabilă în Europa şi să stabilim un mecanism de securitate european echilibrat, eficient şi durabil", a declarat Wang, potrivit ministerului.

„China este pregătită să joace un rol constructiv în această privinţă, într-o poziţie obiectivă”, a adăugat acesta.

Kuleba a scris pe Twitter: „Recunoscător omologului meu chinez pentru solidaritatea cu victimele civile”.

„Amândoi împărtăşim convingerea că încheierea războiului împotriva Ucrainei serveşte intereselor comune ale păcii, securităţii alimentare globale şi comerţului international”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
război,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici