China: Numărul morţilor în explozia produsă la o mină a ajuns la 105

Explozia care s-a produs joi dimineaţa într-o mină din nordul Chinei, în centrul principalei provincii carbonifere a ţării, a provocat moartea a 105 persoane, potrivit noului bilanţ oficial publicat vineri.

1 afișare
Imaginea articolului China: Numărul morţilor în explozia produsă la o mină a ajuns la 105

China: Numărul morţilor în explozia produsă la o mină a ajuns la 105

Echipele de intervenţie au descoperit 26 de cadavre vineri dimineaţa, a precizat agenţia China Nouă.

Potrivit sursei, cel puţin 120 de mineri au fost prinşi în subteran în momentul producerii exploziei, chiar dacă numărul exact nu este încă sigur, iar 15 dintre aceştia au fost salvaţi.

Accidentul s-a produs în regiunea Hontong, în apropierea oraşului Linfen (provincia Shanxi).

Cauza accidentului nu a fost încă determinată, dar potrivit publicaţiei China Daily, citând primele rezultate ale anchetei, acesta ar fi putut fi provocat de exploatarea neautorizată a unei galerii miniere.

Potrivit sursei, patronul minei şi reprezentantul legal al cesteia au fost reţinuţi de poliţie.

Responsabilii minei au informat autorităţile despre cele întâmplate după circa şase ore, lansând mai întâi propriile misiuni de salvare.

Potrivit administraţiei, mina de cărbune de la Ruizhiyuan şi-a început activitatea în 1988 şi a fost extinsă în 2000, producând anual 210.000 de tone de cărbune.

Iarna este o perioadă deosebit de periculoasă, întrucât minele lucrează la capacitate maximă pentru a asigura necesarul economiei.

În China, 70 la sută din producţia de energie a ţării este asigurată de cărbune, cu 40 la sută mai mult decât media mondială. Minele chineze sunt printre cele mai periculoase din lume.

Peste 4.700 de mineri au murit anul trecut în China, potrivit statisticilor oficiale. Organizaţiile independente ale muncitorilor estimează numărul deceselor la circa 20.000 pe an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici